LLL cursus ‘Nutritional support in cancer’

Ben je niet naar ESPEN geweest, maar wil je wel de LLL cursus oncologie te volgen? Op 8 november wordt deze cursus ook in Nederland aangeboden!

Datum: 20161108
Locatie: Berg en Dalseweg 81, Nijmegen
Organisator:NESPEN & HAN
Meer informatie: https://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/cursus/nutritional-support-in-cancer-nespen/

De cursus is een module uit het Life Long Learning (LLL) programme in Clinical Nutrition and Metabolism van ESPEN, een succesvol internationaal opleidingsprogramma in klinische voeding, gericht op artsen, apothekers, diëtisten en verpleegkundigen. Het programma bestaat uit 120 verschillende modules die zowel ‘live’ als on-line gevolgd kunnen worden.
De ‘live’ trainingen (meer 100 per jaar) bestaan uit voordrachten, casuïstiek en een examen. De trainingen worden wereldwijd aangeboden en de leerstof en toetsingsstof worden gesuperviseerd door internationale experts uit het vakgebied. Tijdens het jaarlijkse ESPEN congres worden ieder jaar 14 ‘live’ trainingen aangeboden. De online trainingen zijn gratis beschikbaar na registratie op de website http://lllnutrition.com/.

Het volgen van 14 ‘live’ en ongeveer 15 online trainingen geeft recht op het afleggen van het ESPEN examen in Clinical Nutrition. In diverse landen (maar in Nederland nog niet) wordt dit examen erkend als een MSc-graad.
In Nederland worden dit jaar voor de 2e keer ‘live’ trainingen aangeboden. De 2 modules die dit jaar worden aangeboden zijn ‘Nutritional support in cancer’ en ‘Nutrition in older adults’.

Komende scholingen DGO

Geen scholingen bekend.

 

Recente scholingen DGO

 1. 20211008 - Diëtistendagen 2021
  The Foodture is now
 2. 20210211 - Geriatriedagen 2021
 3. 20201113 - InBody – DGO webinar
  In samenwerking met DGO zal InBody een webinar organiseren waarin een lid van het medisch team van InBody Europe in zal gaan op het belang van lichaamssamenstellingsanalyse als effectief hulpmiddel bij het behandelen van sarcopenie en kwetsbaarheid. Hierbij zal Bio-elektrische Impedantie Analyse als methode worden toegelicht en de mogelijkheden van de huidige InBody technologie worden besproken. Wilt u hier meer over weten? Sluit dan aan bij de InBody-DGO webinar georganiseerd door InBody. De webinar zal volledig kosteloos zijn.
 4. 20201102 - Microbiota bij ouderen en de mogelijkheden van probiotica
  Werk je in de ouderenzorg en ben je benieuwd naar de veranderende microbiota bij ouderen en de invloed van antibiotica op de gezondheid? Wil je meer weten over de mogelijkheden van probiotica en wat er nodig is om probiotica succesvol te implementeren in een ouderenzorginstelling? Doe dan mee met Winclove’s gratis online scholing ‘Microbiota bij ouderen en de mogelijkheden van probiotica’.
 5. 20191004 - 4 oktober Landelijke Dag 2019
  Gevarieerd programma met boeiende sprekers tijdens 15 jarig jubileum van DGO

 

Overige scholingen

Geen scholingen bekend.