Scholing

Onderstaande scholing is beschikbaar

praktijkmodule geriatriePraktijkmodule Afweergedrag en voedselweigering | 14 februari 2023 | Utrecht

Je maakt in deze praktijkmodule kennis met de STIP-Methode: de gepersonaliseerde stapsgewijze integrale preventie en behandeling van probleemgedrag bij dementie. De STIP-Methode is gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso/NIP en V&VN uit 2018. De praktijkmodule biedt handvatten aan de diëtist die zorgen dat de cliënt in een bredere context wordt gezien. Op deze manier kan met problemen als afweergedrag en voedselweigering beter worden omgegaan of kan de diëtist een waardevolle bijdrage leveren aan de behandeling.

Door de cliënt op de juiste manier te benaderen, is de verwachting dat de dieetbehandeling ook beter zal slagen, en de kwaliteit van leven van de cliënt zal verbeteren.

Dr. Ton Bakker, SO en Lector Functiebehoud bij Ouderen in Levensloopperspectief, zal zijn expertise op deze dag delen als docent. Hij zal uitleggen wat de STIP-Methode is, welke procedures er zijn en uit welke onderdelen er bestaan. Een belangrijk onderdeel zal zijn hoe je de STIP-Methode kunt toepassen in je eigen werk. Ter voorbereiding bespreek je een eigen casus met een collega-cursist. De uitkomsten van deze besprekingen komen terug tijdens de praktijkmodule, waarbij docenten en cursisten met elkaar in gesprek gaan. Corine van Maar, van maar advies, gaat in op de implementatie in de eigen werkomgeving. Samen met je collega-cursist maak je na afloop van de dag een implementatieplan voor jouw werksituatie. Dit kun je direct toepassen.

Deze cursus wordt 14 februari 2023 aangeboden, klassikaal in Utrecht en wordt eenmalig aangeboden. Alle informatie over het programma en inschrijven tref je aan op de website. DGO-leden ontvangen €65,- korting, mensen die ook de scholing van 18 mei 2022 hebben gevolgd krijgen extra korting. Accreditatie wordt aangevraagd.

Kijk vooral ook bij de veelgestelde vragen als je twijfelt of de scholing bij jouw werksituatie past.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je Merel van Veen van PIT Actief benaderen: merelvanveen@pitactief.nl of 06-25036696. We zien er naar uit je te ontmoeten 14 februari!

Scholing: Dementie en Voeding
Aangeboden door PIT Actief
dgo