Diƫtisten Onderzoeksbudget

Onderzoek binnen de ouderenzorg

Om onderzoek binnen de ouderenzorg te stimuleren en onder de aandacht te brengen van een breder publiek, is de DGO award in het leven geroepen.

Dit budget heeft tot doel het stimuleren van onderzoek over voeding en ouderen door diƫtisten en/of onderzoekers binnen zorginstellingen, geriatrische afdelingen en/of nog thuiswonende ouderen.

Dit budget wordt elk jaar beschikbaar gesteld. uitgereikt. Het Diƫtisten Onderzoeksbudget stimuleert en biedt de winnaar de mogelijkheid om gedegen onderzoek te doen, dan wel haar/ zijn onderzoek te verdiepen.
Voor toekenning van het DiĆ«tisten OnderzoeksbudgetĀ komen alle leden van de DGO in aanmerking, mits werkzaam in de diĆ«tetiek (ouderenzorg). Verder kunnen onderstaande personen een onderzoeksvoorstel indienen:

  • DiĆ«tisten die onderzoeken begeleiden binnen de ouderenzorg (Scriptiebegeleiding, Projecten rondom voedingsleer, voeding verspilling, Marketing & Promotie).
  • Beroeps Onderzoekers gericht op voeding in de ouderenzorg.

De ontvanger van het Diƫtisten Onderzoeksbudget verplicht zich tot het geven van een presentatie tijdens de DGO landelijke dag over het onderzoek en de eventuele resultaten.

Het onderzoeksbudget bedraagt 2.500 euro.

Wil je kans maken om een DGO award te winnen? Dien je motivatie, vul je gegevens in deĀ aanvraagformulierĀ en stuur het per email naarĀ bestuurdgo@gmail.com.

De jury bestaat uit minimaal drie personen, die werkzaam zijn in of affiniteit hebben met het vakgebied diƫtetiek in de ouderenzorg. De jury, waaronder een voorzitter, wordt benoemd door het bestuur van DGO.

De jury beslist bij meerderheid van stemmen. De jury geeft een korte schriftelijke motivering van de toekenning van het onderzoeksbudget. De jury heeft het recht om bij onvoldoende niveau van de inzendingen de prijs niet uit te reiken. Over beslissingen van de jury kan niet worden gecorrespondeerd. De jury deelt de beslissing tijdig mee aan het bestuur.

Het bestuur van DGO behoudt het recht om het reglement te wijzigen.
In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de voorzitter van de jury in samenspraak met het bestuur van DGO.

award