VitalNext: eenvoudig oplosbaar poeder zorgt voor betere resultaten bij oudere ondervoede patiënten

Datum: 23 september 2020

Bij Eurocept Homecare is de nieuwe en innovatieve medische voeding VitalNext exclusief verkrijgbaar. VitalNext draagt bij aan het optimaliseren van de voedingstoestand, aan toename in gewicht en spiermassa én verbetering van de spierfunctie.

Gebruik
VitalNext is een eiwit- en energierijk product in poedervorm voor medisch gebruik, met een neutrale geur en smaak. Het product is beschikbaar in sachets van 63 gram. VitalNext kan aan zoete, hartige, warme en koude dranken en maaltijden worden toegevoegd, waarbij de oorspronkelijke smaak, geur en textuur behouden blijven. Hierdoor kan de patiënt zijn eigen smaakvoorkeur blijven volgen, wat de kans op therapietrouw verhoogt. Ideaal voor patiëntgroepen waarbij de smaakvoorkeur wijzigt gedurende de behandeling.

Onderzoeksresultaten
In een klinische studie zijn gunstige resultaten gevonden voor het gebruik van VitalNext in vergelijking met energieverrijkte drinkvoeding met een gemiddeld eiwitgehalte:

  • De loopsnelheid was significant beter
  • De spiermassa nam relatief meer toe
  • De mitochondriële functie in de spieren verbeterde

 

Benieuwd naar de samenstelling, wil je meer weten of een sample pakket ontvangen? Kijk op www.eurocept-homecare.nl/vitalnext