Aandacht voor ondervoeding via omroep Max

Omroep Max zal vanaf nu t/m eind november het onderwerp ondervoeding bij de thuiswonende kwetsbare ouderen onder de aandacht brengen. De omroep heeft als insteek ‘mensen bewuster te maken dat ondervoeding bij thuiswonende ouderen veel voorkomt, en wat zij zelf kunnen doen (met hun omgeving)’.

Dit gebeurt vanuit verschillende perspectieven, op verschillende momenten én via alle media kanalen van Omroep Max. Kortom: grootse media aandacht en een mooie kans voor meer bewustzijn bij alle Nederlanders als het gaat om ondervoeding en de behandeling.
Samen met de Stuurgroep Ondervoeding en de Nederlandse Vereniging Fysiotherapie Geriatrie (NVFG) zijn we betrokken in de voorbereidingen.

Onze voorzitter Ingrid Huisman,  gaat woensdag 5 oktober samen met de voorzitter Nederlandse Vereniging Fysiotherapie Geriatrie (NVFG) in gesprek in het programma ‘Tijd voor Max (vanaf 17.10 uur). Het onderwerp is ‘Hoe voeding en beweging een goede combinatie is om het multi-factoriële probleem van ondervoeding tegen te gaan en te behandelen.’

Verder werken vanuit de vereniging Sandra van Loenen en Douwien de Ruiter mee.

Blijf Omroep Max komende maanden volgen via: tanden in ondervoeding.