DGO participeert in leergang Medicatie en voeding

We weten allemaal dat geneesmiddelen interactie kunnen hebben met voeding en de inname en absorptie van voeding kunnen beïnvloeden. Ouderen zijn door hun fysiologie extra gevoelig voor deze interacties en zij gebruiken vaak veel geneesmiddelen​. ​Dat maakt hen extra kwetsbaar. Kennis van medicatie en voeding bij ouderen is absoluut nodig voor de diëtist die zich specifiek deskundig noemt op het gebied van ouderen. Als DGO participeren we daarom in de leergang Medicatie en voeding – geriatrie. De leergang is een compleet nieuwe scholingsvorm, die de verdieping biedt waar we als DGO behoefte aan hebben.

De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactmiddag. De zelfstudie (Nederlandstalig) omvat literatuur, een online college, online besprekingen van voedingsinterventies en een gesprek met een apotheker. Aan bod komen onder andere de basisbeginselen van farmacologie, de fysiologische verklaring waarom ouderen extra gevoelig zijn voor de interacties en praktische oplossingen om toch een goede voedingstoestand te behouden of bereiken. De leergang is voor 60 punten geaccrediteerd. We weten van collega’s die al een andere leergang hebben gevolgd, dat het zeer waardevol is en het veel handvatten biedt om cliënten nog beter te begeleiden.

Geïnteresseerd in de interacties tussen medicatie en voeding? Schrijf je in, DGO-leden komen in aanmerking voor het kortingstarief.