Landelijke dag 2016 “Kopzorgen in de geriatrie”

Graag nodigen we je uit voor de ALV en landelijke dag DGO op 11 november 2016 in Ambiance Houtrust , Hooglanderveen (Amersfoort Noord). Na de ALV bieden wij een uiteenlopend programma met veel mogelijkheid tot interactie.

"Kopzorgen in de geriatrie"

In de meest brede zin: het brein, kauwen, slikken, maar ook de uitdaging van de diëtist Geriatrie en Ouderen om de steeds grotere doelgroep, met zeer diverse behoeften, volgens de laatste inzichten te behandelen.
Binnenkort ontvang je een persoonlijke uitnodiging, met een aanmeldformulier voor de keuzes van onder andere de workshops, deelname aan het buffet na afloop van de dag, etc.
Opgeven kan alvast via dgo.landelijkedag@gmail.com
Het is mogelijk en gezellig om na afloop van het programma te blijven eten.
Accreditatie bij St. ADAP is aangevraagd.

Datum:  vrijdag 11 november 2016
Locatie:  Heideweg 23, 3829 BC, Hooglanderveen www.houtrust.com

Parkeren is gratis. In de nabije omgeving zijn overnachtingsmogelijkheden te vinden.

Voorlopig programma:
09.00 – 10.00 uur ALV
10.00 – 10.30 uur pauze
10.30 – 10.45 uur Opening van de dag door dagvoorzitter, Sebastiaan Wubben
10.45 – 11.35 uur spreker over polyfarmacie
11.40 – 12.30 uur Simone Hutten, klinisch logopedist OLVG
12.30 – 13.30 uur lunch
13.30 – 14.15 uur parallelsessie 1
14.15 – 15.00 uur parallelsessie 2
15.00 – 15.30 uur pauze
15.30 – 16.15 uur parallelsessie 3
16.00– 17.00 uur afsluiting plenair

Sebastiaan Wubben is fysiotherapeut en eigenaar Blancolour “Wij stimuleren nieuwsgierigheid naar anderen”
Simone Hutten is logopedist in het OLVG in Amsterdam. Haar specialisaties zijn neurologie en dysfagie, echt een passende spreker bij ons thema dit jaar. Ze zal ons meenemen in haar werk en de onderzoeken waarbij zij betrokken is.

Hier volgt vast een inkijk in verschillende parallelsessies:
• Arine de Ridder van PITActief zal in een workshop in gaan op specifieke deskundigheid en specialisatie binnen de geriatrie.
• Thijs Geerdink heeft als kok ruime ervaring met het bereiden van maaltijden voor ouderen in verpleeghuizen en ziekenhuizen. Hij weet dat smaak en reuk met de jaren veranderen. Hij heeft een smaaktest ontwikkeld en kan op grond van die test door simpele aanpassingen aan de maaltijd mensen weer met smaak laten eten. Hierover zal hij meer vertellen tijdens de workshop
• Marjanne Prins is diëtist en bedenker van BonDuo. Haar passie is het vertalen van de meest recente wetenschappelijke inzichten in slimme en lekkere hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Ouder worden is al ingewikkeld genoeg.

Deelnemers wordt gevraagd, voor de werkgroep, praktische tips en recepten om aan een volwaardige voeding voor ouderen te komen,  in te sturen/mee te nemen. Deze kunnen gebundeld en gedeeld worden. Het beste idee krijgt het boek “Eet als een expert”, van Marijke Berkenpas en Gaby Herweijer.

•  “Kauwen en het brein” dr. Roxane A.F. Weijenberg, assistant professor Oral Kinesiology, Gepromoveerd bij de Faculteit Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit, met onder andere als promotor prof. Dr. E. Scherder. 'Mastication and oral health in elderly persons with dementia. The relationship with cognition and quality of life'
• Voeding en mondgezondheid, Tanja Claus, mondhygiënist.
• Positieve gezondheid, Ellen Steekelenburg

De leden hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen met alle informatie. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar ben je wel lid? Neem dan contact op met het bestuur!