Optimaliseren voedingsbeleid op de geriatrische unit

Datum: 11 maart 2018

De volgende vraag is bij ons binnen gekomen en het leek ons een leuke vraag om ook aan jullie te stellen. Het is een vraag die ons tot denken zet.

Er worden in ziekenhuizen regelmatig geriatrische afdelingen/units geopend. Zo ook in het Reinier de Graaf Ziekenhuis. De ziekenhuizen en hun voedingsbeleid zijn vaak niet afgestemd op deze doelgroep. Daarom vragen onze collega-diëtisten uit het ziekenhuis, Rosanne Scholtes en Michal Cohen ons om inbreng op de volgende vragen:

  1. Wijkt jullie behandeling op de geriatrische afdeling af van de behandeling op de andere afdelingen?
  2. Is het voedingsbeleid (vanuit de keuken) anders en specifiek gericht op de geriatrische cliënt?
  3. Zijn er bepaalde extra verstrekkingen waarvoor wordt gekozen? Zo ja, welke?
  4. Zijn er specifieke afspraken gemaakt mbt maaltijden? Bijvoorbeeld standaard extra’s bij maaltijden?

Mail je leuke ideeën en tips voor 1 mei naar ons bestuur, via bestuur@dietistgo.nl. Dan bundelen we deze en geven we een terugkoppeling naar Rosanne en Michal.