Post HBO: Sterk aan het werk!

Post HBO 15 en 16 november!

Momenteel is de DV&V in samenwerking met PIT Actief druk bezig om een Post HBO scholing te organiseren specifiek gericht op dietisten werkzaam in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Deze zal gaan plaatsvinden op maandag 15 en dinsdag 16 november in Lunteren. In deze Post HBO cursus komen die gebieden van de diëtetiek aan bod die specifiek zijn voor het verpleeg- en verzorgingshuis en daarom niet in andere scholingen zijn terug te vinden. Het programma bestaat niet alleen uit voedingsinhoudelijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de voedingsconsequenties bij dementie. Ook het samenspel tussen diëtetiek en andere (para)medische disciplines, zoals de samenwerking met de psycholoog bij gedragsproblemen en met fysiotherapie bij revalidatie en bij ouderen met ondervoeding krijgen aandacht naast de organisatie van de (voedings)zorg. De onderwerpen zullen met diepgang worden behandeld met aandacht voor bijbehorende vaardigheden.
Deze post HBO cursus is een vervolg op de tweedaagse cursus in 2007 en geïnitieerd door het netwerk Diëtisten Verpleeg- en Verzorgingshuizen, NVD en PIT Actief.
De DV&V zal tijdens deze post HBO cursus een korte algemene ledenvergadering houden.

De verwachting is dat in april 2010 het programma definitief is vastgesteld.
De cursus omvat twee aaneengesloten dagen met de mogelijkheid tot overnachting. Het verwachtte aantal deelnemers ligt tussen de 100 en 150 diëtisten.

Schrijf je nu in via: www.pitactief.nl/scholing/010_DietistenVerpleegVerzorgingshuizen/algemeen.html