Status FGW: nav vraag NVD tijdens onze ALV

Afgelopen september, tijdens onze jaarlijkse ALV, stelde Karin Kouwenoord namens de NVD ons de vraag in welke FGW-schaal wij ons bevinden en of wij bruikbare informatie konden aanleveren voor het formuleren van een nieuwe functieomschrijving.

Leden van de NVD hebben via hun website een terugkoppeling gekregen. Maar omdat niet elk DGO-lid een NVD-lid is, bij deze een update omtrent de FGW:

In 2016 is in het gehele FGW-systeem één ijkfunctie opgenomen voor de functie diëtist; in functiegroep (FG) 45 met een uitloop naar FG 50. Zowel voor FWG 3.0 (gehandicaptenzorg, ziekenhuis, GGZ) als FWG VVT. Alle functies worden elke vier tot vijf jaar onderzocht. Dit betekend dat de functie diëtist pas in 2020 weer wordt herzien.

Voorafgaand hieraan moet er al actie ondernomen worden. Om in 2020 te kunnen pleiten voor FGW 55, gaat de NVD een werkgroep starten. Diëtisten vanuit de branches VVT en Ziekenhuizen hebben al aangegeven te willen bijdragen. Deze werkgroep verwacht twee tot drie keer per jaar bij elkaar te komen.

Heb jij ook interesse voor deelname aan deze werkgroep? Geef je naam en jouw CAO door via mvoorzee@nvdietist.nl.